Klitmøller, Kompost og Kvalitetssikring

Kampen for klima og bæredygtighed

Tankegangen om bæredygtighed og det at værne om jordens naturlige ressourcer er steget. Og i plantebranchen har man i særdeleshed fået øjnene op for forbruget af spagnum. Hvordan kan man mindske det, og måske i sidste ende finde gode alternativer, som helt kan erstatte det? Løsningen ligger ikke lige for døren, men Champost har fået en særdeles dygtig kvinde ind i kampen.

Spændende, må jeg være med?

Sofie Bryndum, som har en kandidatgrad i agronomi og en Ph.d. i kompostering og planteernæring, er født og opvokset i Storkøbenhavn. Naturen har dog altid trukket, og da hun blev mor, blev det samtidig et nej tak til familieliv på Nørrebro, og et ja tak til åbne vidder, hobbylandbrug og Vesterhavet i baghaven.

Sammen med familien flyttede hun til Klitmøller i Thy - også kendt som Cold Hawaii. Her arbejdede Sofie indledningsvist som planteavlsrådgiver. Men på et tidspunkt skulle der ske noget andet:

”Jeg sendte en mail til Henrik Goul hos Champost og skrev noget i stil med: ’Hey, det er vildt spændende det I laver, må jeg være med?”

Spagnumfrie ambitioner

Det måtte hun, og Sofie blev ansat til at arbejde med kvalitetssikring og produktudvikling hos Champost. Den spagnumfrie ambition hos Champost motiverer arbejdet yderligere for Sofie, som finder udviklingen af spagnumfri produkter både spændende men i særdeleshed også udfordrende:

”Mange af de produkter, vi og andre i branchen producerer, består hovedsageligt af spagnum, fordi spagnum har nogle helt unikke egenskaber. Der er kun få spagnumfrie vækstmedier på markedet, fordi det er så svært at lave. Det er en udfordring, som rigtig mange arbejder hårdt på at løse. Vi er i gang med at lancere 3. generation af spagnumfri såjord, og så har vi et par andre spagnumfrie produkter i pipelinen.”

Kortene tæt på kroppen

For at give produkterne en endnu mere bæredygtig, klima- og miljøvenlig profil, er målet hos Champost at lave vækstmedier, der udelukkende består af lokale, genanvendte eller let fornybare materialer. Men hvordan går det så med den ambition?

Henrik Goul, ejer af Champost, er forsigtig med at løfte sløret for meget:
”Udviklingen er vildt spændende, og der er gang i mange spændende ting hos os. Lige nu går alle og leder efter den gyldne løsning, og når man måske nærmer sig, så holder man selvfølgelig kortene lidt tæt på kroppen, til det hele er på plads” fortæller Henrik Goul.

Hvis du har lyst til at se Sofie og Henrik snakke lidt om, hvordan man udvikler en såjord uden spagnum, så kan du klikke her: Kan man forspire i Såjord uden spagnum?

Find Forhandler 

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.