Vi erstatter spagnum med Skovmuld

Champost bruger Skovmuld som erstatning for spagnum

I Østerild i Thy ligger National Testcenter for vindenergi. Efter etableringen af centeret for over 10 år siden, har Naturstyrelsen Thy stået tilbage med et førnelag af organisk materiale i skovbunden fra de arealer af plantageskoven, som er blevet ryddet for træer.

Hensigten har været, at fjerne førnelaget med henblik på naturgenoprettelse, så områderne hurtigere overgår til klithede. Hvor det længe er blevet anset som en bekostelig og besværlig affære for Naturstyrelsen, ser Champost store muligheder i det sure førnelag.

I 10 år har Champost udviklet på alternativer til spagnum og har været på konstant udkig efter materialer til genanvendelse for at erstatte spagnum, helt eller delvist. Det er her førnelaget kommer ind i billedet og produktudviklingen af vores nye spagnumfrie vækstmedier er i fuld gang.

Førnelaget fra Østerild kalder vi for Skovmuld og det består af komposteret plantemateriale fra nåleskov, som har nogle meget interessante egenskaber. Det bliver nu behandlet i vores produktionsfaciliteter for til sidst at indgå i varierende omfang i de fleste af vores produkter som erstatning for spagnum.

Læs mere om naturgenopretningsprojektet i Østerild her: Skovmuld: Champost har fundet genanvendeligt guld i baghaven
Du kan også læse mere om vores jagt på spagnumfrie alternativer her: Kan skovmuld fra Østerild erstatte spagnum?

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.