Henrik drikker kaffe af Champost krus

Den møglækre historie

Henrik Goul er tredje generation i familievirksomheden. Han har fra barnsben haft hænderne i mulden og jord under neglene. Sammen med sin far drømmer han om, at virksomhedens jordprodukter kan gøre en positiv forskel for naturen og for haveejernes brug af naturgødet jord til haven.

Møglækker jord siden 1962

Champost er en familiedrevet jordvirksomhed drevet fra det naturskønne Thy i Nordjylland

I 1962 etablerede Kresten Goul firmaet Thy Champignon og produktionen af kompost startede. Fra sin egen barndom vidste han, at hestemøg havde fantastiske egenskaber for planter og afgrøder. Hestemøget blev dengang anvendt som gødning til landbrugets afgrøder.

Efter en årelang produktion af champignon overtog sønnen Søren Goul firmaet, og produktionen forsatte med kærlighed for de gamle værdier og brugen af affaldsstoffet hestemøg. Produktionen af champignon begyndte at stagnere, og i 2003 lukkede Thy Champignon. Det blev starten på Champost.

I dag produceres komposten kun til havebrug. Den danner rammen for Champost og indgår som gødning i alle jordprodukter. Gødningen må anvendes til økologisk brug, hvilket garanterer et unikt og bæredygtigt produkt.

Der er sket en kæmpe udvikling i firmaets lange historie, men stadig har Champost hjemstavn i Thy. Virksomheden ejes i dag af Søren Goul og sønnen Henrik Goul. Sammen forventer de, at virksomhedens jordprodukter kan gøre en positiv forskel for naturen og for haveejernes brug af naturgødet jord til haven.

Familien Goul
Søren Goul - Direktør og ejer af Champost

Historien om Champost

Produktionen af Champost foregår stadig, hvor det hele startede, nemlig på familien Gouls fødegård i Thy.

Historien i årstal

Avis udklip der fortæller om champignon produktion
1962

Allerede i 1962 hvor Kresten Goul begyndte
sin champignon produktion i Gærup i Thy

Kresten Goul
1983

Champignon produktionen blev til ’Thy Champignon’ og blev i 1983 overtaget af Krestens søn, Søren Goul

Spredegreb i kompost
2003

I 2003 begyndte salget af champignon at stagnere. Søren opgav produktionen. Det var
her Champost blev en realitet.

Henrik og Søren Goul
2023

Champost er i dag en virksomhed med meget fokus på at bruge naturlige, bæredygtige og grønne løsninger, når det kommer til jord.

Hænder der løfter jord op og viser jordens struktur

En bæredygtig tilgang

Med en bæredygtig tilgang til gødning og havebrug ønsker vi at inspirere haveejere til at anvende organiske vækstmedier.

EU-Blomsten

For os betyder miljø ikke bare noget, det betyder meget.

Champost har som en af nordens første jordproducenter opnået det eftertragtede og prestigefyldte EU miljømærke, EU Blomsten. EU Blomsten tildeles produkter, som lever op til skrappe miljøkrav, af høj kvalitet og ikke mindst tager hensyn til miljøet.

Hvad betyder EU Blomsten for dig?
Når du køber en Champost Jordforbedring, vil du se EU Blomsten på den karakteristiske grønne sæk. EU Blomsten er et tydeligt bevis på at du trygt kan vælge en anerkendt, miljøvenlig og bæredygtig jordforbedring. Når du anvender Champost Jordforbedring er du med til at

  • begrænse jord- og vandforbrug.
  • fremme genanvendelse af materialer.
  • mindske miljøbelastningen – til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

Siden vi i 2006 startede med at producere Champost Jordforbedring, er der ikke sket ændringer mht. indhold, kvalitet, pH værdi og fremstillingsmetode. Certificeringsprocessen har været langvarig og det er derfor først nu, vi har fået tildelt miljømærket.

Svanemærket og EU Blomsten
EU Blomsten er det europæiske miljømærke, etableret af EU Kommissionen. EU Blomsten er en anerkendelse af, at vi for alvor er med til at bidrage til den store interesse for det grønne og bæredygtige. Du kan sammenligne EU Blomsten med Svanemærket, som er synlig på flere cremer og sæbeprodukter. Dette er blot inden for en anden branche.

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.