Sådan gør du: Forspiring på 60 sekunder

Forspiring på 60 sekunder - Sådan gør du

Skal du forspire? Vi har fået en ny Champost Såjord helt uden spagnum. Den er lækker, og den er effektiv. Har du forspiret mange gange før, så kan du gøre helt, som du plejer med jorden. Hvad enten du er til flamingokasser, æggebakker, såbakker eller soil blockers. Forspiring er heldigvis for det meste super nemt - hvis du altså har nogle gode frø og en god såjord. Her i videoen giver vi dig en hurtig guide, så du kan komme godt i gang.

Forspiring - Trin for trin

Når du skal forspire kan du bruge en såbakke, flamingokasse eller du kan lave dine egne ud af f.eks. æggebakker. Vælg den metode, som fungerer bedst for dig.

Det er vigtigt, at du bruger en jord, som er beregnet til forspiring. Jorden må nemlig ikke være for næringsholdig, da rødderne risikerer at blive svedet. Desuden skal jordens struktur fremme at plantens rødder får fordelt sig godt rundt i den.

  1. Fyld din såbeholder med jord, og så frøene med den afstand, der står på pakken. Dæk større frø med et tyndt lag muld, mindre frø skal drysses ud på overfladen. – Følg vejledningen fra frøposen.
  2. Tryk jorden let, så frøene kommer i kontakt med jorden. Jorden skal holdes let fugtig og må ikke tørre ud. Det kan være en fin ide at vande med en forstøver.
  3. Stil potterne i minidrivhus, eller dæk dem med en plastikpose eller glasklokke. Hvis du køber såkasser følger der ofte et låg med.
  4. Placér potterne lyst og lunt. Sørg for at jorden ikke tørrer ud!
  5. Når plantens rødder har fordelt sig godt ud i såjorden og den har fået løvblade, er den klar til at flytte. – Dette kan ret let tjekkes hvis du har sået i såbakker. Man trykker lige den lille jordklump ud af bakken, så kan man se rodnettet.

Langt de fleste planter kan flyttes over i den jord, de skal ende i, efter at de har etableret det første rodnet.  Men man kan godt prikle om i en lidt større potte med pottemuld eller så-jord, inden den ender i en mere næringsrig jord. Hvad der er bedst, kommer helt an på hvilken plante der er tale om.

Når planten er blevet stor nok, nattefrosten er væk og vejret er blevet mildt, er planten klar til at blive plantet ud i haven.

God fornøjelse!

 

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.