Åbakkens Økologiske Frugthave

Åbakkens Økologiske Frugthave bruger Champost Jordforbedring

Henrik fra Champost er blevet inviteret med på en tur rundt i Åbakkens Økologiske Frugthave lokaliseret i Hurup Thy, hvor der siden 2019 er blevet plantet over 130 frugttræer og omkring 200 ribs og solbær.

Henning, der er en del af den frivillige forening, som står bag frugthaven, fortæller, at man som medlem både kan nyde godt af det gode fællesskab omkring foreningen, man kan få lidt jord under neglene, hvis man vil give en hånd med - og man kan naturligvis benytte haven og plukke af frugttræerne til eget forbrug.

Der dyrkes økologisk, og for at give frugttræerne den bedste start på livet bruges der Champost Jordforbedring - både når frugttræet plantes og som topdække.

Tilfør en tredjedel jordforbedring til plantehullet, så får træet en god og nærende madpakke, som den kan nyde godt af, mens den etablerer sig.

Afslut med et lag af Champost Jordforbedring på cirka 3-5 centimeter, så al den bare jord omkring planten bliver dækket. Jordforbedringen hæmmer væksten af ukrudt ved at lukke af for sollyset, forhindrer græsset i at indtage jorden, og så formuldes den langsomt, mens den gøder og forbedrer jorden under det.

Hvis du vil se og høre mere om, hvordan de planter et æbletræ i frugthaven, kan du klikke på linket her: Plant et frugttræ - Åbakkens Økologiske Frugthave

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.