Henrik planter et oliventræ i spagnumfri krukkejord

Sådan omplanter du dine planter i en større krukke

Henrik har fået et flot oliventræ i bryllupsgave, og nu skal den plantes i en større krukke, så den får noget plads at vokse på. Til den store omplantning bruger han Spagnumfri Krukkejord og Vækst-ler i bunden af krukken.

Spagnum er et organisk materiale, som består af tørv gravet op fra de gamle moser i ind- og udland. Med spagnumfrie produkter sparer man dermed både på CO2-udledningen og bevarer vores smukke naturarv. Så hvis du gerne vil bruge bæredygtige jordprodukter og vækstmedier, så er Spagnumfri Krukkejord fra Champost et rigtig godt valg.

Spagnumfri Krukkejord består i stedet af Champost Jordforbedring, Champost Vækst-ler og en lækker Harpet muld. Den er specielt egnet til altankasser, udendørs kummer, krukker og potter - og så er den, som navnet angiver helt uden spagnum.

Sådan planter og passer du et oliventræ i en krukke

Oliventræer er stedsegrønne træer, som er naturligt udbredt i verdens tropiske og subtropiske egne. Den vokser meget langsomt, hvilket betyder, at den er oplagt at dyrke i en krukke. På den måde kan du også placere oliventræet udenfor på terrassen om foråret og sommeren, og hente den ind i huset, udestuen eller lignende om efteråret, når det begynder at blive koldere i vejret.

Planter du i krukke eller potte, kan du dermed nemt veksle mellem at have træet inde og ude, afhængig af sæson og vejr. Oliventræer tåler nemlig ikke frost. Oliventræet skal helst have en solrig placering med rolige vindforhold.

Planter du oliventræ i en krukke, er det en god ide vælge en stor krukke, som træet kan vokse i. Oliventræer har nemlig ikke godt af at blive omplantet for tit.

Oliventræer trives ikke med våde rødder, så sørg for at have et dræn i bunden, så overskydende vand kan rende fra. Brug evt. Champost Vækst-ler til formålet. Vækst-ler kan nemlig opmagasinerer overskydende vand og frigive det igen efter plantens behov.

Oliventræer vil gerne stå i en luftig jord med masser af næring. Derfor er Spagnumfri Krukkejord et oplagt valg. Harpet muld og de små kugler af vækst-ler i jorden er ned til at sikre en luftig jord, som også kan holde på vand i tørre perioder. Og den tilsatte jordforbedring fungerer som en naturlig og langtidsholdbar gødning, der langsomt omsættes og frigiver næring til planten.

Find Forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.