Syltede rødbeder på 60 sekunder
Sådan hjemmesylter du dine egne rødbeder - på kun 60 sekunder!
Hos Champost elsker vi at dyrke og spise vores egne grøntsager. Denne gang har vi kastet os over rødbederne. Det er nemt at lave hjemmesyltede rødbeder, og så tager det ikke særlig lang tid. Perfekt til frokostbordet!
Her er opskriften, som vi har brugt:
1 kg rødbeder, 3/4 liter eddike, 375-500 g sukker, 1 tsk. Atamon.
- Vask rødbederne og kog dem i letsaltet vand i en halv til en hel time (afhængig af størrelsen).
- Hæld det kogende vand fra rødbederne og stil straks gryden under rindende, koldt vand. På den måde får rødbederne et 'chok', cellerne springes og rødbederne bliver møre.
- Pil/flå skralden af rødbederne, skær dem i skiver og læg dem i kogte eller Atamonskyllede glas.
- Giv eddike og sukker et opkog, tilsæt Atamon og hæld det kogende over rødbedeskiverne.
- Luk straks glassene. - Lad gerne glassene stå et køligt sted i 14 dage, før du tager hul på dem.
Højbedsmuld
Champost Højbedsmuld er et fantastisk vækstmedie til dine grøntsager. Jorden er porøs og lækker at arbejde med. Ikke mindst er den organisk gødet med Champost Jordforbedring (komposteret hestemøg). Du slipper for kunstgødning, men kan i stedet nyde dit grøntsager med god samvittighed.