Sådan planter du palmer

Kender du palmehaven i Nordjylland?

Vi er blevet inviteret til Nordjylland, hvor vi skal besøge Henrik Ravn. Han er den ene del af hjernen bag den nye eksotiske jord fra Champost. Henrik ejer en af Danmarks smukkeste palmehaver. Måske kender du ham fra instagram profilen @iminhave eller et havemagasin. Henrik har en stor passion for middelhavsplanter, og med stor succes dyrker han eksotiske planter i det danske klima.

Palmer i krukker og i haven

For at palmer kan leve i det danske klima, kræver det et godt dræn. De må aldrig soppe i vand, hverken når de er plantet i haven eller i krukker.

Når Henrik planter i krukker lægger han et lag Champost Vækst-ler, som kan suge og frigive vand, men planten kræver yderligere dræn for at kunne leve. Derfor indeholder Champost Eksotisk Jord også ler materialer, som er med til at opbygge et lille vandreservoir i krukken.

Vanding af palmer

Palmer skal vandes hver 10. - 14. dag , men husk at jorden skal tørre rigtig godt ud mellem vandingerne.

Palmer kræver også gødning. Den eksotiske jord indeholder organisk gødning i form af komposteret hestemøg og naturlige mineraler, men det er ikke nok i vækstsæsonen. Derfor anbefaler Henrik, at du tilfører flydende eksotisk gødning ved vækstsæsonens start og frem til august måned. Tilfør det ca. 3 - 4 gange i løbet af sæsonen.

Stå i læ

Vær opmærksom på, at planterne viser sig bedst fra sin smukke side med flotte blade, hvis de står i læ. For at beskytte planten mod kulde og blæst, kan du eventuel lægge et tyndt lag plantedug rundt om de nederste 20 cm af stammen, hvor de nye skud er på vej.

Har du lyst til at se flere videoer om eksotiske planter, så kig med her:

 

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.