Roser i krukker

Sådan får du succes med roser i krukker

Det er nemt at blive fristet til at købe roser, når de står og er så smukke ude i planteskolen. Det har Henrik gjort - men han har ikke lige fundet et sted til den i haven. Heldigvis trives roser også udmærket i krukker, så nu kan den her rose få en flot plads på terrassen i stedet.

Fordele ved roser i krukker:

  • Krukker kan flyttes, så roserne altid står på hæderspladsen
  • Du kan komme til dem fra alle sider, og det gør beskæringsarbejdet nemt
  • Det er lettere at dosere vand og gødning korrekt

Hvad skal man putte i krukken?

En ulempe ved roser i krukker er, at krukken giver roserne begrænset plads at sprede sine rødder på. Præcis derfor er det utroligt vigtigt, at man kommer det helt rigtige ned i krukken, så planten har de bedste betingelser.

Henrik starter med at komme vækstler i bunden af krukken, for at skabe et vandreservoir. Vækstleret er nemlig rigtig god til at suge vandet til sig og frigive det igen efter behov. I Danmark regner det meget, især når vi hen til efteråret. Eller vinter… eller forår for den sags skyld. Og for meget regn øger risikoen for, at rosens rødder rådner i den konstant våde pottemuld. Derfor er det en god ide, at sørge for at der er hul i bunden af krukken og lægge et drænlag (vækst-ler) på et par cm nederst i krukken.

Derefter fylder han Rosenjord i krukken, som indeholder Champost Jordforbedring (komposteret hestemøg og halm), spagnum og vækst-ler. Rosenjorden fra Champost er specialudviklet og giver optimale vækstbetingelser for at kunne danne kraftige og sunde roser.

Roser er grådige planter, så Henrik supplerer næringen i jorden med noget yderligere gødning i form af Insektmøg. Her kan man også bruge en anden form for gødningsgranulat eller NPK gødning.

Til slut lægger han et lag jordforbedring i toppen af krukken. Dette lag af komposteret hestemøg vil langsomt omsættes og frigive næring til roserne, og samtidig holder det på fugten i jorden i tørre perioder, da vandet ikke lige så nemt fordamper fra krukken.

Ulempe ved roser i krukker:

Ingen roser uden torne, som man siger... En ulempe ved at plante roserne i krukker er vinteren. Når frosten banker på døren, bundfryser krukken lynhurtigt, og det bryder roserne sig ikke om. Sæt derfor krukkerne med roser i drivhuset, et frostfrit udhus eller tæt ved husmuren.

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.