Guide: Flot krukke til haven om sommeren

Se med når Henrik planter den flotte ildkrone i en krukke til haven

Henrik planter Lantana camara i sin havekrukke. Planten har fået sit danske navn, ildkrone, efter de farvestrålende gule og røde blom­ster. Den hører hjemme i Brasilien og Vestindien, hvor den bliver en 2-3 m høj busk, og den kan derfor ikke over­vintre på friland i det noget køligere klima her i Danmark. Derfor dyrkes den som udplantningsplante eller i potter og krukker. Om sommeren bør den placeres på et lunt, solrigt sted i en god næringsrig jord.

Henrik planter ildkronen i Champost Planteskolejord, som består af Champost Jordforbedring (komposteret og pasteuriseret hestemøg), naturgødning, vækst-ler (moler) og spagnum. Når du anvender Champost Planteskolejord slipper du for at tilføre yderligere gødning, da den i form af jordforbedringen er en næringsrig jord. Gødningen bliver langsomt frigivet og planterne har adgang til naturlig gødning over en lang periode.

Det er vigtigt, at du laver et godt dræn i bunden af krukken. Som det første skal du sikre dig, at der er et hul i bunden af krukken. Foruden dette anbefaler vi, at du lægger 3-5 cm Vækst-ler i bunden af krukken. Det fungerer som dræn, giver ilt til planten og modvirker overvanding. I modsætning til andre ler typer, har Vækst-ler en fantastisk sugevne. Leret kan opmagasinere vand og gødning for derefter at afgive det igen. Det betyder, at du er fri for at vande dine planter så ofte.

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.