Frede fra Udkansk: Sådan samler du frø og deler stauder

Staudebedet om efteråret - frøsamling og staudedeling

Frede fra Udkansk viser sit staudebed frem, som stadig står flot her hen på efteråret.

Han elsker sensommer blomster og stauder, som f.eks. pileurt eller solhat og løvplanter som artemisia. De står flotte og grønne gennem hele sæsonen og blomstrer sidst på sæsonen, så man får det sidste farve, inden man 'går i hi' for vinteren.

Her om efteråret er det desuden helt oplagt at samle frø og dele stauder.

Frede samler blandt andet frø fra katost og mandstro. Men pas på vejret, som godt kan være lidt fugtig her om efteråret. Man skal nemlig helst tage dem ind, når det er tørt. Er de fugtige rådner de væk. Frede samler dem i en lille tepose, sår dem i noget såjord, sætter dem ud i drivhuset, og så er de klar til at spire til næste år.

Deling af stauder er super smart! Det er en god måde at spare nogle penge, man kan få ryddet op i bedet, hvis noget står for tæt eller fylder lidt for meget, man kan plante dem andre steder i haven, hvor der lige mangler noget, eller man kan give dem til venner og familie. Du deler en staude ved at klippe stauden godt ned, grave den op med en god rodklump og så dele den i to. På den måde kan du nemt og gratis selv lave et helt nyt staudebed. Det er møglækkert!

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.