Frede fra Udkansk: Sådan får du succes med dine højbede

Planter du køkkenurter og grøntsager i højbede?

"Dine planter bliver aldrig bedre, end den jord de kommer fra!"

Frede har styr på sine køkkenurter og grøntsager, både fordi han passer og plejer dem, men også fordi han bruger højbed.

Ved at bruge højbed, bestemmer du selv hvilken jord dine planter skal gro i, hvilket især er godt med køkkenurter. De vil nemlig have en god jord med meget næring.

For at holde styr på højbedene, bruger Frede både Champost Højbedsmuld og Jordforbedring.

Højbedsmuld bruges, når du sår dine køkkenurter og grøntsager. Det giver dem masser af næring, hvilket er vigtigt, for de skal jo præstere meget, i løbet af en sæson.

Jordforbedring bruger Frede til gengæld om efteråret, for at give højbedene en møglækker dyne ovenpå Højbedsmuldet. På den måde ligger Jordforbedringen og formulder og gør jorden møglækker til næste sæson.

Har du ikke tilført jordforbering om efteråret, kan du sagtens gøre det om foråret. Ofte vil der mangle lidt jord i højbedet, når du kommer til næste sæson. Afgrøderne fra forrige sæson har spist de organiske næringsstoffer, og når du høster dine afgrøder forsvinder der også noget jord. Helt lavpraktisk anbefaler vi, at du blander noget Champost Jordforbedring ned i den eksisterende jord i højbedet. En sæk rækker til ca. 4 kvadratmeter. Bland det godt ned i jorden - ca. 15 cm i dybden. Det er vigtigt at blande jordforbedringen ned i højbedsmulden, ellers bliver jorden for stærk at dyrke i. 🌿

Se i videoen herover, hvordan du bedst kan passe dine køkkenurter og grøntsager. Du kan også finde mere inspiration til dine højbede ved at tage et kig lidt længere nede på siden.

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.