Valentinsdag: Inspiration til romantiske planter

Rododendron

Planter og blomster til valentinsdag - "De elskendes helligdag"

De forelskede smiler, mens kærlighedserklæringerne svæver omkring, når gaver udveksles blandt de romantiske par, her på elskernes helligdag.

Traditionen tro vil mange modtage en smuk buket røde roser på valentinsdag. En smuk og dejlig tradition, som nok aldrig bliver væltet helt af pinden. Dog ser vi en stadig større tendens til, at afskårne blomster bliver byttet ud med mere langtidsholdbare løsninger.

Et godt alternativ, som virkelig er blevet populær, er de smukke evighedsbuketter. En evighedsbuket er billigere (på den lange bane) og bedre for miljøet end friske blomster, da den holder meget længere end friske blomster.

I dag skal vi dog ikke snakke evighedsbuketter, men andre alternativer.

Hvis du gerne vil gå lidt imod strømmen - væk fra de friske afskårne blomster - kan du med fordel give planter, der vil få romantikken til at spire og blomstre år efter år.

Vi foreslår, at du i stedet kurtiserer ved at give planter i krukker og potter, der vil sprede Amors pile i flere år. Eller - hvis du vil sprede skønhed og kærlighed over en meget længere periode - så anbefaler vi, at du bruger haven som gave, ved at plante et smukt træ.

Læs mere og få inspiration til at få kærligheden ind under neglene på de grønne fingre.

Gaven til haven

Hvis gaven skal gro, blomstre og sprede vidunderlige stemning i dit liv i mange år fremover - ja, måske resten af dit liv - så er et træ i haven en fantastisk ide. Træet vil typisk holde sin smukke glans og blomstre frem år efter år og stråle med sin skønhed i hele livet. Et smukt bagtæppe til et levet liv fuld af minder i haven.

1. Japansk kirsebærtræ
Det japanske kirsebærtræ, får sine smukke rosa-røde blomster, når vi nærmer os maj. De blomstrer kun i en lille periode herhjemme, men mens det står på, er det ikke så underligt, at folk valfarter til steder med de smukke træer, da de har en virkelig vidunderlig blomstring. Vælger du at give et japansk kirsebærtræ i valentinsgave, skal du være opmærksom på, at den trives i sol-halvskygge i en næringsrig jord. Når du har plantet, anbefaler vi derfor, at du topdækker med Champost Jordforbedring.

2. Hjertetræ
Hjertetræet er et højt løvfældende træ, der har fået sit navn, fordi de smukke blade på træet har en hjerteform. Bladene udspringer med en stærk rødlig farve i foråret, der udvikler sig til blågrønne blade over sommeren. Hen på efteråret kan træets løvfald nydes i form af bladendes søde duft. Hvis man spørger andre om duften, beskrives den ofte lidt forskelligt, nogle dufter candyfloss, mens andre mener, at duften er i retningen af karamel, kanel eller endda en jordbærlignende duft.

3. Løjtnantshjerte
Løjtnantshjerte er en fantastisk staude med lysegrønne blade, der laver skud i det tidlige forår og påbegynder dens blomstringsperiode i maj, der varer til juli. Dens blomsterstængler er lange og let bøjet, med op til 10 hjerteformede blomster. Der findes en række sorter som typisk varierer i blomsternes farver, som kan fås fra helt hvide hjerter til pink, rosa og røde med hvidt indre. Den hjerteformede blomst symboliserer kærlighed – især de sorter, hvor blomsten er rød. Har man derimod kærestesorg, mener man, at den hvide ’Alba’ er en bedre gave.

Krukker og potter

Når vi giver planter i gave, så vil planten, ligesom kærligheden, forhåbentlig gro og blomstre i flere år. Til potteplanterne indendørs har vi en helt fantastisk Pottemuld, som planten vil elske, hvortil du kan opfriske med Deko-bark i toppen af potten for skabe et afslappende og skønt udseende til gaven. Til udendørs krukker og potter har vi en lækker Planteskolejord eller en Spagnumfri Krukkejord.

Her er vores ideer til den perfekte potte-gave:

1. Flamingoblomst
Flamingoblomsten står oprejst med dybgrønne og dekorative blade. Planten blomstrer året rundt, og med dens blanke lyserøde blomster sætter den stemning og skaber liv. Det er en eksotisk, holdbar og taknemmelige blomst, der trives under de rigtige forhold. Giv den derfor en lys placering i hjemmet med stuetemperatur og sørg for at vande den, så den ikke tørrer ud.

2. Vogteren i tårnet
Vogteren i tårnet, får en stærkt pink blomst i midten, med lange tynde mørkegrønne blade. Plantens blomstringstid er ofte flere uger, men selve blomsterhovedet kan bevare sit flotte udseende i flere måneder. Den trives på en lys placering med en høj luftfugtighed, og så kræver den en del vand i vækstperioden, da jorden og planten skal holdes jævnt fugtig. Det kan være en fordel at spraye den med vand.

3. Alpeviol
Alpeviolen er en lille elegant knoldvækst, der kan blive omkring 10-20 cm bredde, og 5-10 cm høje. Det er en blomstervillig stueplante, der begynder sin blomstring allerede i slut januar, med små intense rosa blomster. Alpeviolen er flerårig, så du kan have glæde af den længe, hvis du passer den rigtigt. Alpeviol er en knoldvækst, og for at undgå, at knolden bliver våd og risikerer at rådne, kan du vande i underskålen. Lad planten suge vand i 10-15 minutter, og hæld derefter overskydende vand fra.

4. Sømandstrøst
Aglaonema ’red zirkon’ også kendt som sømandstrøst, er en utrolig flot plante med helt unikke, klare og lyserøde blade, der er skitseret af en dejlig grøn farve. Planten sætter op til 5-6 blade om året, som typisk kommer i svøb over sommeren. Den trives på en lys plads uden direkte sollys

5. Begonia
Begonia er meget holdbar, og planten blomstrer nærmest/næsten hele året rundt. Med dens smukke rose-lignende blade, der kan variere meget i farver og farvesammensætninger, kan du være kreativ og vælge dine favorit kærlighedsfarver.

6. Hoya Kerrii
Hoya Kerrii er formet som et hjerte og har derfor fået kælenavnene lykkehjerte, sweetheart plant, Valentine Hoya og mange flere. Planten består af et hjerteformet grøn blad, som har en lille chance for at skyde nye skud, dog vil det normalt tage flere år, før nye skud titter frem. Denne lille hjerteformede plante bør kun vandes sparsomt, ca. 1 gang om måneden, når jorden er tørret helt ud.

7. Hornviol
  Roser er røde – violer er blå. I stedet for roser, er det måske en ide, at give en hornviol i gave? Den behøver dog ikke være blå, for den kan sagtens være mange andre farver. Hornviolen blomstrer fra maj til sidst i august, hvor dens søde pangfarver titter frem.

Find forhandler

 

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.