Skift græsplænen ud med skov

Sådan skifter du græsplænen ud med skov

Ud med græsplænen og ind med birk, lærk, gran, bøg og eg. Det er både smukt og snusfornuftigt.

Vores kære gartner, Anne Marie Sindberg, vil skifte den store græsplæne ved Champost ud med skov. Barrodsplanter er generelt billige at købe, så har man en smule ekstra tålmodighed til at se skoven vokse frem fra små træer, så kan man virkelig få meget skov for kun 500 kr.

Følg med og se hvordan man planter et træ på en tidligere græsplæne, og få et særligt trick til hvordan du fjerner og holder græs og ukrudt væk fra træet.

Sådan planter du træer - som barrod

Det er en god ide at plante træer om efteråret, da de lavere temperaturer og mængden af nedbør kan være med til at give dine planter den bedste start.

Når du køber træer og buske, kan du vælge mellem enten barrod, klump eller container (i potte). Barrodsplanter er typisk billigst, men til gengæld er der begrænsninger for, hvornår man kan skaffe og plante dem. De graves op på planteskolerne i efteråret, når de er gået i dvale, og opbevares køligt og fugtigt, til de skal plantes.

Inden du planter:

Den korrekte opbevaring er rigtig vigtig, da de er følsomme over for udtørring inden plantning. Det er derfor også en god ide at plante dem, umiddelbart efter du har købt dem, og beskyt rødderne ved at holde dem fugtige og tildækkede, indtil de skal i jorden. En smule sol eller hård vind kan være nok til at rødderne tørrer ud og giver træet varige skader så de i værste fald dør.  Håndteres barrodsplanterne derimod korrekt, fra de graves op til de plantes, er de dog gode til at etablere sig.

Giv planterne den bedste start:

En god etablering er afgørende for, om dine planter får en god start på livet - derfor kan du med fordel putte lidt ekstra energi og kærlighed i plantehullet. Grav dybt og sørg for at løsne godt i bunden og i siderne, så rødderne kan få ordentligt fat.

Når du har plantet, er det en god ide at afslutte med 5 cm jordforbedring som topdække. Det vil både være med til at forbedre jorden i takt med at gødningen i komposten omsættes, og lægger du det ud, lige efter du har plantet, vil det også hæmme ukrudt eller græs i at trænge ind på plantens område. Du kan også smide konkurrenterne på porten ved at topdække med bark eller flis (eller Champost plastiksække, som vist i videoen), men det har ikke samme jordforbedrende egenskaber.

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.