Julerose - med tips fra TagTomat

Juleroser med Champost og TagTomat

Mange elsker den populære julestjerne, men Anne fra TagTomat er mere tilhænger af julerosen. Selvom julestjernen minder hende om sin mormor og hygge, så kan den ikke helt konkurrere med den smukke julerose, som samtidig byder på lang levetid. Hvor julestjernen ofte bliver en 'køb-og-smid-ud-plante' kan du nemlig sagtens plante julerosen ud i haven, efter den har haft sin tid inde i stuen.

Den populære vinterblomstrende plante findes i de europæiske bjergegne, hvor den gror i lyse skove og skovenge i udkanten af skovbrynet, hvor den kan få både lys og skygge. Julerosen, som faktisk slet ikke er en rose men er i ranunkelfamilien, blomstrer typisk fra december til april alt afhængig af vejret.

Julerosen er altså også en smule sart og stiller derfor lidt krav til grobund, næring og placering, men har du en kalkrig humusjord og en god placering med let skygge, så kan du sagtens få den til at trives i haven. Efter et par år, når den er kommet i god vækst, vil du for alvor kunne få fornøjelse af de flotte blomster, som liver op i vinterhalvåret på trods af frost og sne.

I stedet for julestjernen viser Anne i videoen her, hvordan du behandler din julerose på bedst mulig måde.

Find forhandler

Find vores produkter i nærheden af dig

Sammen med vores forhandlere i hele landet yder vi kompetent rådgivning og førsteklasses service.

Find forhandler

Tilmeld nyhedsmail

Vi holder dig opdateret om nyheder samt praktiske råd og brug af vores Champost produkter.