Hvad består vores kompost egentlig af? Se med her, hvor Søren fortæller. 

undefined

Her ses det tydeligt, hvordan halm og strå er ansvarlig for at give vores produkter en porøs og luftig struktur. 

undefined

Her kører vores kompostmaskine igennem stakkene med kompost. Det hvide på toppen er jordbrugskalk. Efterfølgende er komposten klar til pasteurisering.

undefined

Efter pasteurisering er komposten klar til opsækning. Her bliver den opsækket i sin rå form som Champost jordforbedring. 

Hvad er Champost?

Champost er virksomhedens navn, men det blev også navnet på det første produkt.

Champost fremstiller jordprodukter, der er gødet naturligt med komposteret og varmebehandlet hestemøg. Det vil med andre ord sige, at Champost går ind for bæredygtig gødning og jordforbedring. 

Det komposterede og varmebehandlede hestemøg er 100 % fri for ukrudtsfrø, svampesygdomme og skadedyr.

Champost har produkter tilpasset enhver havesituation, men det bærende produkt er jordforbedrings produktet, som udelukkende består af det komposterede og varmehandlede hestemøg.

Den primære gevinst ved at tilføre Champost Jordforbedring til haven er, at det er med til at opbygge jordens indhold af humus.

Humus er et organisk materiale, der er nedbrudt, så den oprindelige struktur ikke længere kan genkendes. Humus er sammen med ler og sand en del af den faste fraktion i vores jord. Den faste fraktion har stor betydning for jordens egnethed som dyrkningsmedium for planter.

Godkendt til økologisk dyrkning

Vores kerneprodukt, Champost Jordforbedring, er godkendt til økologisk dyrkning.* Det betyder, at vi garanterer dig et unikt og bæredygtigt produkt, som er 100% fri for kemikalier til skade for dig, din familie og miljøet. 

Interessen for at dyrke og spise sine egne økologiske grøntsager er populært. Vælger du at dyrke dine afgrøder i jord fra Champost, slipper for rester af kunstgødning i maden. 

Mange haveejere ser kunstgødning og sprøjtegift som en genvej til en flot have, hvilket kan være den hurtigste løsning, men det er en uholdbar løsning rent miljø- og gødningsmæssigt. Anvender du kunstgødning, bliver planterne ofte overgødet, hvilket forurener jorden og grundvandet. Vælger du et organisk gødet jordprodukt, er du sikret en bæredygtig og næringsrig jord, som er langtidsgødet. Det giver kraftige planter, grøntsager og frugt med mere smag.

 

Porøs struktur

Champost Jordforbedring har en grov porøs struktur, der gør den let og luftig. Netop sådan en jord er nødvendig for at mikroorganismer, smådyr m.m. kan nedbryde komposten til humus. Samtidig giver det en jord, der er let at arbejde med.

Champost er bæredygtig

Champost Jordforbedring er et bæredygtigt produkt. Vi tager vare på naturen og er meget opmærksom på at udnytte de naturlige ressourcer. Derfor har vi meget bevidst ikke tilsat nogen form for kunstgødning i hele vores produktsortiment.

Sphagnumfri

Champost har stor fokus på at minimere brugen af sphagnum. Vores kerneprodukt, Champost Jordforbedring, indeholder ingen sphagnum. Denne beslutning er velovervejet og bevidst implementeret i vores produktudvikling. Sphagnum er et dødt organisk materiale, som indeholder begrænset næring. Det er en begrænset ressource, hvis udnyttelse kan skade vores naturområder. Flere af de danske moser er og bliver fredet. Derfor har mange forskere og haveejere øget deres opmærksomhed på at finde alternativer til sphagnum.

 * Ikke-økologisk produkt, der kan bruges til økologisk jordbrugsproduktion efter retningslinjerne i rådsforordning nr. 834/2007.

 

Modtag nyheder