Plant jordbær i august og høst
næste sommer

I august er jordtemperaturen perfekt til plantning af jordbær.  Når planterne får de rette vækstbetingelser, kan du allerede næste sommer høste de første søde og røde bær. Du kan købe jordbærplanter på planteskoler. Her finder du både økologiske planter og de mere gængse, som ikke er ø-mærket.

Der er næsten ingen begrænsninger for, hvor du kan avle jordbær. Du kan fx. anvende højbede, altankasser, krukker eller avle direkte i jorden i din køkkenhaven.

Økologisk dyrkning

Foretrækker du jordbær, som er naturlig gødet, er det oplagt at anvende jord fra Champost. Alle vores jordprodukter er bæredygtige og naturlig gødet med jordforbedring (komposteret og pasteuriseret hestemøg), som er godkendt til økologisk dyrkning.*  Hestemøget er mindre omsat end andre typer af husdyrgødning og består både af halm, strå og møg. Det giver komposten en grov struktur og sikrer jorden et godt dræn. Under komposteringen bliver kun en del af hestemøget bearbejdet/omsat og jorden har stadig adgang til den store mængde af næringsstoffer, som bidrager til et øget microliv i jorden. Halmen og stråene binder den organiske gødning fra hestemøget, som langsomt frigives i jorden og optages i takt med plantens behov. Processen bliver langsommere, men væksten  bliver langt mere stabil.  

Dine jordbærplanter får optimale vækstbetingelser, jorden beskytter planterne mod udtørring, og du kan høste lækre naturgødet jordbær. 

Ingen spagnum

Der er to forskellige jordtyper, som er særdeles velegnet til jordbærplanter.  Begge typer er bæredygtige og indeholder ingen spagnum.

Hvilken jord skal jeg vælge?

Der er mange gode råd til, hvordan du dyrker jordbær. Ønsker du, at anlægge et nyt bed, hvor der i forvejen er havejord, anbefaler vi, at du supplerer med Champost Jordforbedring. Det er vigtigt, du er forsigtig med mængden af jordforbedring, idet jordbærplanter er nøjsomme. 

Champost jordforbedring

Har du ikke et eksisterende bed, krukke, altankasse eller et højbed, er Champost højbedsmuld det optimale jordprodukt. Du kan plante direkte i mulden og slipper for at tilføre yderligere gødning, da jorden er forhåndsgødet med jordforbedring. 

Højbedsmuld

 

 

 *Et ikke-økologisk produkt, der er godkendt til økologisk jordbrugsproduktion efter retningslinjerne i rådsforordning nr. 834/2007.

 

 

 

 


Jordforbedring

20/50 liter
3000 liter

Naturgødet jord til højbede

20 liter
900 liter

 

 

Find Forhandler

HER