Sådan planter du blomsterløg.

 


Læg blomsterløg om efteråret

De mest almindelige blomsterløg er tulipaner, påskeliljer, hyacinter og krokus. Løgene er ikke så krævende, men jorden skal gerne være let og veldrænet. De forårsblomstrende løgplanter er smukke uanset i hvilken sammensætning, du finder dem. De lægges både i staudebede, parker, skov enge, langs veje og i krukker. De er et flot tegn på, at foråret er på vej.

Læg dem med spidsen opad og gerne 3 gang så langt ned som løgets størrelse. Ønsker du at forlænge blomstringstiden, kan du med fordel lægge dem i forskellige lag.

Blomsterløg i bede

Du kan sagtens sætte blomsterløg i almindelig havejord, men er jorden leret og tung er det en god idé at blande jorden med sand inden du lægger dine løg. Efterfølgende anbefaler vi, at du afdækker med jordforbedring. Jordforbedring  beskytter løgene mod frost og giver dem særdeles gode vækstbetingelser.

Jordforbedring

blomsterløg i krukker

Løgplanter og knolde er også smukke i krukker. Planteskolejorden egner sig godt til løgplanter i krukker. Jorden består af jordforbedring, spagnum og vækst-ler (moler). Indholdet af jordforbedring gør planteskolejorden porøs og luftig. Derudover er vækst-leret med til at  holde på vand og gødning og derefter frigive det i takt med plantens behov.

Planteskolejord

Vækst-ler