Vi har haft besøg af TV MidtVest. Se med her.

undefined

Avisudklip fra 1973. Kresten Goul optimerer sin champignon produktion,
hvilket vækker opsigt hos de danske champignonavlere.

undefined

Søren Goul. Ejer og direktør af Champost.

 

 

Virksomheden Champost – Den gode historie

Ordet ’Champost’ er en sammentrækning af ordene Champignon og kompost, og det er ikke helt tilfældigt. Allerede i 1962 hvor Kresten Goul begyndte sin champignon produktion i Gærup i Thy, var der bevidsthed om, at såvel champignoner som andre planter og blomster skal have de helt rigtige betingelser, hvis de skal gro. Jord er ikke bare jord, og det blev starten på en årlang produktudvikling af den gode kompost.

Champignon produktionen blev til ’Thy Champignon’ og blev i 1983 overtaget af Krestens søn, Søren Goul. Søren Goul overtog firmaet og værdierne omkring en god kompostering og bevidsthed om, hvad en god jord er.

Det blev efter nogen tid almen viden, at affalds produktet af champignon produktionen var en god hjælper i haven, da den næringsrige kompost bidrog til øget mikro liv, lavere fordampning og samtidigt afskærmede for ukrudt.

I 2005 begyndte salget af champignon at stagnere. Det var ikke længere rentabelt, at dyrke i Danmark. Som mange andre champignonproducenter i Danmark opgav Søren produktionen. Det var her Champost blev en realitet.

Jord produkterne fra Champost har ikke været i nærheden af champignon produktion, men det har kun forbedret produktet! Champost drager dermed nytte af Sørens mange års erfaring med kompostering, som sammen med en moderne, grøn og bæredygtig tilgang, ender med et helt fortrinligt have produkt. 

Champost er i dag en virksomhed med meget fokus på at bruge naturlige, bæredygtige og grønne løsninger når det kommer til jord. 

 

Modtag nyheder